La Cazan


Coduri penale rau…
23/04/2009, 12:44
Filed under: Uncategorized

Am observat in ultima perioada pe blogosfera un nou visit-trigger: codurile penale. Toata lumea scrie in veselie despre ele, toata lumea citeste ce se scrie. E o adevarata moda. So… ma apuc si eu sa scriu despre ele, ca doar nu oi fi mai prejos. Glumeam.

Citind si eu ca tot cetateanul constiincios noile coduri penale, observ cu maaaaaare mirare, ca logica scartaie in capul celor ce le-au scris.  Articolul 80, alineatul h), prevede un lucru cel putin greu de indeplinit.

„este interzisa difuzarea materialelor … inclusiv rezultatul autopsiei, fara acordul persoanei in cauza, iar in cazul in care aceasta este decedata, fara acordul familiei sau al persoanelor indreptatite;”

Ma intreb: oare norocosul care sufera autopsia are vree-o shansa sa NU FIE DECEDAT? Adica, bun, in cazul in care nenea legistu’ l-a cam incurcat pe masa, si i-a infipt bisturiul in esofag, l-a scalpat si i-a disecat pancreasul, si nenea inca colcaie si zvacneste, singura shansa sa faci public rezultatul autopsiei este sa fugi cu actele rapid la morga, si sa speri ca dupa o disectie amanuntita, cu ultima suflare de viata, iti semneaza acordul?

Sau poate se face autopsie si oamenilor vi? Sa fi incurcat astia operatia la apendice cu autopsia? hmmm

Deci…in cazul in care autopsiatul este decedat (foarte putin probabil), trebuie sa intrebam familia. Eu incep sa ma indoiesc de capacitatea medicilor legisti de a deosebi un om mort de unul viu.

Si inca o intrebare, poate cea mai importanta: Cum pula pulii mele poate o imbecilitate absoluta ca aceasta sa treaca de parlament & guvern? Eu propun ridicare nivelului obligatoriu de scolarizare a politicienilor la 8 clase!

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: